Tuesday, April 10, 2012

PENDUDUK FLAT 4 TINGKAT KERINCHI UCAP TERIMA KASIH KEPADA NURUL IZZAH!!

Ucapan terima kasih ni aku sampaikan kat Nurul Izzah bagi pihak 432 keluarga yang menerima tawaran pembangunan semula Flat 4 Tingkat Kerinchi:

1. Terima kasih Nurul kerana menyebabkan pembangunan semula rumah kami tergendala. Kalau pembangunan mula semasa tahun 2009 dulu, tahun depan kami dah dapat rumah baru!!

2. Terima kasih Nurul kerana menyebabkan perpecahan antara jiran-tetangga yang dulunya mempunyai hubungan erat. Kerana engkaulah jiran yang dulu sering bertegur-sapa, sekarang bila jumpa dah bermasam muka.

3. Terima kasih Nurul kerana membawa masuk orang asing untuk campur tangan dalam urusan rumahtangga kami.

Kawasan ini 100% Melayu, tapi kau bawa masuk samseng Cina dan India untuk buat kacau. Kau bawa masuk orang luar yang takda kena-mengena dengan Lembah Pantai untuk buat kecoh.

Siapa Adam Adli?

Dia bukan orang Kerinchi.

Dia bukan orang Lembah Pantai.

Dia bukan orang KL.

Dia tak pernah ambil peduli pasal Lembah Pantai sebelum ni.

Jadi, mengapa dia datang buat kacau?

Ucapan terima kasih ni aku sampaikan kat Nurul Izzah bagi pihak 35 orang yang menolak tawaran pembangunan semula Flat 4 Tingkat Kerinchi:

1. Terima kasih Nurul kerana menghasut kami untuk menolak tawaran pembangunan semula rumah kami. Kerana kamu, kami hilang peluang untuk dapat pampasan lebih tinggi dan hilang peluang untuk dapat rumah baru.

Kalau kami terima tawaran dulu, dah dapat rumah baru bernilai RM250,000. Tapi kau hasut kami untuk tuntut RM600,000.

Sekarang, apa yang kami dapat? RM73,000 sahaja. Rumah pun tak dapat. Nasib baik Dato’ Raja Nong Chik bantu kami untuk menyewa rumah PPR.

Ni dia aksi Nurul main futsal masa penduduk Flat 4 Tkt sibuk berpindah.

 
Dato' Raja Nong Chik bersama Hj Hashim Selim, bekas Pengerusi Jawatankuasa Bertindak yg mewakili penduduk yg membantah

Ahli BN & UMNO sedang sibuk bantu penduduk berpindah

2. Terima kasih Nurul kerana TAK bantu kami pindah dan langsung TAK jenguk keadaan kami. Kami sedar, main futsal dan badminton lebih penting dari bantu kami untuk pindah.

Nasib baik Dato’ Raja Nong Chik bantu kami pindah bersama orang BN & UMNO.  Lori disediakan. Tenaga kerja disediakan. Tikar getah pun Dato Raja Nong Chik bagi untuk rumah kami.

Ucapan terakhir ni aku sampaikan kat Nurul Izzah bagi pihak SEMUA penduduk Flat 4 Tingkat Kerinchi:

TERIMA KASIH BANYAK NURUL IZZAH!! TOLONG JANGAN GANGGU KAMI SELEPAS INI. PILIHAN RAYA NANTI KAMI AKAN BER’TERIMA KASIH’ LAGI KEPADA KAMU!!

PTUIHHHH!!!!

17 comments:

  1. baru tahu yer pilihanraya bkan mainan nak cari pemimpin....lain kali jangan cakap, "kita pilih jer pembangkang kalau tak boleh, next pilihanraya kita tukar balik",nak membentuk 60 tahun pun takkan akan habis,nak meranap 3bulan dah ranap,kalau pemimpin yang kita pilih tak betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat setuju dengan Tuan Bangsat.... pembangkang umpama tikus membaiki labu... bukan makin elok... makin jahanam jadinya... haaarrrkkkk ppptttuuuiiihhh... kahak hijau pekat untuk nurul izzah!!!!

      Delete
  2. terima kasih juga di ucapkan kepada brother yang sumbangkan buah tangan untuk adam adli.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, akhirnya kita sedar sipa yang sepatutnya kita undi, parti apa yang patut memimpin kita dan kerajaan mana yang perlu dikekalkan. Tidak mengapa kita derita lima tahun akhirnya ada mengajaran dari pengundian tersebut. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak undi, inilah padahnya. Namun semunya itu adalah pengajaran buat kita. Ayuh...selepas ini kita betulkan keadaan. Tiada parti yang benar2 membantu orang Melayu, dan rakyat Malaysia selain UMNO dan BN. Walau dijanji bulan bintang sekalipiub, tetapkan hati dan matlamat kita, hanya UMNO pihan muktamad....

    ReplyDelete
  4. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  5. HIDUP UMNO !!! PARTI YANG MEMPERJUANGKAN BANGSA MELAYU SEJAK DARI DULU

    ReplyDelete
  6. Pathetic. Feel sorry for you lot. Show us where is there RM250k house that you mentioned. Mmm....your UMNO gov is so generous. Hope you sleep and dream forever.

    ReplyDelete
    Replies
    1. At least it still a good dream rather than what Pakatan promises... Hell no, that was worse nightmares to me.

      Delete
    2. midpod: The RM250k houses would have been ready by next year if Nurul Izzah & her goons didn't incite the 35 people to delay the project. 432 families left waiting for their new houses!!

      Delete
    3. so midpod..now u know why there's no 205k houses to show, yet. before barking like a stray dog here, please know what the issue 1st. We vote UMNO/MCA/MIC = BN but not blindly like u PR fools did when voting for PR.

      Delete
  7. oke
    kau marah2 nurul izzah
    sekarang kau bagitau aku ape bn dh wat untuk kau?

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAk cakap kat sini tak cukup satu muka surat apa yang bn dah buat. Tapi kalau nak suruh bagitau kebaikan apa yang nurul izzah dah buat...ermmmm....aku takde idea, sebab tak nampak pon...

      Delete
  8. Cantik post ni bro meyentuh! terbaik!!
    Pecah Palak Mikir

    ReplyDelete
  9. teringin sgt nak tgk adam mahasewel tu berani tak nak dtg johor...

    ReplyDelete