Tuesday, April 24, 2012

NURUL IZZAH HINA ORANG MENINGGAL DEMI POLITIK!!


Apa kecoh-kecoh ni Nurul?

Aku faham, bagi Nurul Izzah, tujuan menghalalkan cara. Untuk pegang kuasa, Nurul sanggup fitnah, sanggup bohong, sanggup khianat. Tapi bila sampai peringkat hina orang yang dah meninggal hingga menyentuh perasaan keluarga mereka, aku pun tak tahulah manusia jenis apa si Nurul Izzah ni.

Sebelum ni aku dah pernah cerita pasal surat palsu Nurul Izzah yang diedarkan kepada pengundi Lembah Pantai yang mendakwa mereka telah digugurkan dari daftar pemilih dan seterusnya mengajak mereka menyertai perhimpunan Bersih. Kalau nak tahu, boleh baca di sini.

Tapi bayangkanlah, apa perasaan anak kecil bila dapat surat yang ditujukan kepada ibunya yang telah meninggal dunia, mengajaknya untuk menyertai perhimpunan Bersih?

Boleh tengok video ni sendiri dan dengar luahan perasaan Abang Rafee..

video

"Anak saya datang kat saya, menggigil, bawak surat ni. Dia tanya, "Ni apa cerita ni abah?"

Bayangkanlah, mak dia dah lama meninggal, tiba-tiba dapat surat dari Nurul Izzah. Sayu ke tak bila tengok surat macam tu? Bukan surat nak ucap takziah tapi surat ajak arwah mak untuk terkinja-kinja di Dataran Merdeka!! 

Nurul asyik nak salahkan SPR kononnya tak buat kerja, tengok sekarang, siapa yang sebenarnya buat kerja?

SPR dah keluarkan nama arwah isteri Abang Rafee sebab dia dah meninggal, tapi Nurul Izzah dakwa mereka ni digugurkan secara tidak sah oleh SPR, lantas dia menghantar surat kepada semua arwah ni mengajak mereka menyertai perhimpunan Bersih. Aku yakin, ramai lagi keluarga arwah-arwah dah terima surat jahanam si Nurul Izzah ni. Aku harap, keluarga mereka pun akan turut tampil ke hadapan untuk mendedahkan kebebalan si Nurul Izzah.

Kata-kata terakhir aku serahkan balik kat Abang Rafee..

video

"Nurul, you ni bodoh sebab you anggap selama ni SPR tak buat kerja. Tapi kalau you nak aniaya pun, nak buat isu pun, pakai otaklah. Bukan buat fitnah macam ni. Orang dah mati pun you boleh kacau. What is this? Malulah!!"

Apa kecoh-kecoh ni Nurul?

Untuk sudut lain, boleh baca blog sahabat, Berita Lembah Pantai.

6 comments:

  1. Replies
    1. Silakan bro... Biar org semua tahu betapa bebalnya si Nurul Izzah ni..

      Delete
  2. Replies
    1. No prob bro. Lagi ramai share, lagi bagus!!

      Delete
  3. Nampak sgt nurul ni tak amik tahu pasal penduduk lembah pantai. Orang dah meninggal dah 4 tahun tapi dia boleh tak tahu...makan gaji buta betul...nampak sgt kalau kita ni banyak buat keje kotor tuhan balas cash....padan muka ko nurul....

    ReplyDelete
  4. beb serious aku menggigil takut sebab last election aku undi ADIL....but by the end ramai yg teraniaya. Aku dah kira bersubahat gak......astaghafirullahhalazim menggigil aku kat masyar nanti. But still doesnt means aku pro BN gak. Politic make me sick!!!

    ReplyDelete