Saturday, April 14, 2012

JOM BUAT PERHIMPUNAN BESAR-BESARAN DEPAN RUMAH AMBIGA!!!


Apa kecoh-kecoh ni Ambiga?

Baru-baru ni si Ambiga telah buat kenyataan yang sungguh angkuh & bongkak...

"Kita tak perlu minta izin dari DBKL untuk gunakan Dataran Merdeka kerana Dataran Merdeka adalah milik rakyat, bukannya milik DBKL."

Amboiiii... Kurang ajar sungguh kau ni Ambiga!!

Memanglah Dataran Merdeka milik rakyat, tapi siapa yang jaga Dataran Merdeka tu? DBKL!

Kalau ada rosak, siapa yang kena baiki? DBKL!!

Jadi, bukankah lebih sopan dan bertatasusila kalau dirujuk kepada DBKL dahulu sebelum diwar-warkan tentang penggunaan Dataran Merdeka sebagai tapak perhimpunan?

Dah berpuluh-puluh tahun dok kat Malaysia, tapi mengapa kau masih tak tahu nak bersopan dan berbudi-bahasa, Ambiga?

Kawan-kawan, apa kata kita buat perhimpunan besar-besaran atas jalan depan rumah Ambiga?

Lepas tu bila Ambiga komplen sebab mengganggu ketenteraman, kitapun boleh jawab macam ni.

"Kita tak perlu minta izin dari kau Ambiga untuk gunakan jalan depan rumah kau kerana jalan di depan rumah kau adalah milik rakyat, bukannya milik kau!!!"

Haaaaaa... Apa kau nak cakap lagi Ambiga??

Apa kecoh-kecoh ni Ambiga?

6 comments:

  1. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok biar aku cuba. sdra dah berapa lama cebur diri dan berapa dah 'masyuk" yea?? :-)

      Delete
  2. Cadangan yg sungguh baik. Bawa guitar, kompang, tabla, gendang dan buat rioh depan achi tak sedar diri.

    Achi ni belajar undang undang tapi tak reti nak hormat. Maklumlah dah dapat sokongan asing, kepala makin besar ...

    ReplyDelete
  3. haha aku sbg rakyat x kasi die guna dataran merdeka..

    ReplyDelete
  4. jom bila nak buat? aku nak join bershit dpn umah dia jugak.

    ReplyDelete
  5. aku sebagai pembayar cukai nak minta royalti korang buat perhimpunan hari tu tanpa merujuk kepada aku juga sebagai pembayar cukai.....*marilah bayar cukai bersama2

    ReplyDelete