Saturday, March 31, 2012

NURUL IZZAH TAKUT DITELANJANGKAN RAJA NONG CHIK?


Apa kecoh-kecoh ni Nurul?

Sebelum ni , bila Dato’ Raja Nong Chik lancarkan Skim Pembiayaan Penjualan Perumahan PPR dan PA, Nurul Izzah adalah orang paling lantang menentang Skim ini.

Apa kata Nurul Izzah?

PAKATAN RAKYAT BERPENDAPAT ADALAH SALAH, ZALIM DAN TIDAK BERMORAL UNTUK MEMPERJUDIKAN DAN MENDEDAHKAN KEPADA RISIKO TINGGI SIMPANAN PEKERJA KEPADA PIHAK YANG MEMILIKI TAHAP KREDIT YANG LEMAH.

Maksudnya, Nurul Izzah tuduh penduduk PPR ni semuanya tak boleh dipercayai untuk diberi pinjaman. Penduduk PPR ni semuanya kaki kelentong, kaki temberang. Bila dapat duit pinjaman mereka tak akan bayar balik, mereka akan makan duit tu dan pinjaman akan hangus. Nak tahu lebih lanjut, boleh baca di sini.

YA ALLAH!! HINANYA PENDUDUK PPR DAN PA DI MATA NURUL IZZAH!!

Tapi Dato Raja Nong Chik masih percaya bahawa skim ini adalah peluang terbaik untuk membantu penduduk PPR dan PA memiliki rumah mereka sendiri sekaligus membantu golongan berpendapatan rendah yang majoritinya Melayu untuk meningkatkan taraf hidup mereka.

Maka Dato Raja Nong Chik pun membuat undangan terbuka kepada Nurul Izzah.

KERAJAAN AKAN BUAT SESI PENERANGAN KEPADA PENDUDUK PPR DAN PA BAGI MENJELASKAN TENTANG SKIM INI. NURUL IZZAH DIJEMPUT UNTUK BERSEMUKA DI HADAPAN PENDUDUK PPR DAN PA BAGI MENJELASKAN MENGAPA BELIAU MENUDUH TINDAKAN KERAJAAN MEMBERI PINJAMAN KEPADA PENDUDUK PPR ADALAH SALAH, ZALIM DAN TIDAK BERMORAL.

Eh, ini peluang baik untuk Nurul Izzah menjelaskan tentang tuduhannya itu… Sudah tentu Nurul akan datang untuk mempertahankan tohmah dan fitnahnya!

Maka sesi penerangan pun bermula.

Sesi penerangan yang pertama diadakan di Lembah Pantai, kawasan Nurul sendiri. Ini peluang baik Nurul nak tunjuk jaguh depan pengundi kawasannya! Mesti dia datang!

Majlis bermula. Majlis tamat. Batang hidung Nurul masih tak nampak.

Aik? Majlis kat kawasan sendiri pun tak datang?

Takpa, takpa… Mungkin dia sibuk. Masih banyak lagi sesi penerangan lain yang dia boleh hadir.

Malangnya dari sesi penerangan pertama hinggalah ke sesi penerangan ke 16, bukan setakat batang hidung, bayang Nurul pun langsung tak nampak.

Macam mana ni Nurul? Sesi pertama di Lembah Pantai pun kau tak berani tunjuk muka, padahal tu kawasan kau!

Lepas tu ada lagi 15 sesi untuk kau hadir, itu pun kau tak berani datang?

Kawan-kawan, sesi-sesi penerangan ni dibuat bukan dalam tempoh satu atau dua hari, tapi berlangsung selama SEBELAS HARI DARI 7 HINGGA 18 MAC! 16 SESI PENERANGAN DALAM TEMPOH 11 HARI!!

Mustahil Nurul terlalu sibuk sampai nak luangkan masa dua jam pun tak boleh!

Jadi, apa kesimpulannya?

Kesimpulannya, Nurul Izzah tak berani tunjuk muka depan penduduk PPR kerana dia tahu tuduhannya hanya fitnah dan tohmah tanpa sebarang asas yang kukuh!! Kalau dia tunjuk muka, sudah tentu Dato Raja Nong Chik akan menelanjangkan hujah-hujah dangkalnya itu!!

Maka akan terserlahlah sikap hipokrit Nurul Izzah kepada penduduk PPR dan seluruh rakyat Malaysia. Akan tersingkaplah hati busuk Nurul Izzah yang bermati-matian cuba menggagalkan semua usaha baik kerajaan demi kepentingan politik sempitnya!

PEDULI APA KALAU PENDUDUK PPR TAK DAPAT MEMILIKI RUMAH!

PEDULI APA KALAU PENDUDUK PPR TERUS DIBELENGGU KEMISKINAN TANPA ADA PELUANG MENINGKATKAN TARAF KEHIDUPAN!!

APA YANG PENTING, SEMUA USAHA BAIK KERAJAAN BN MESTI DIGAGALKAN!!

Macam ni ke pemimpin yang orang Lembah Pantai nak?

Apa kecoh-kecoh ni Nurul?

1 comment:

  1. Nurul ni kaki SPIN + FITNAH...itu je kepakaran dia...Malang betul bila nurul ni mewarisi perangai BAPAK dia!

    ReplyDelete