Sunday, May 31, 2015

AHMAD AWANG LEBIH SESUAI JADI PRESIDEN PAS SEBAB DIA BOLEH CAKAP ENGLISH – NIZAR


Apa kecoh-kecoh ni Nizar Jamaluddin?

Siapa tak kenal Nizar Jamaluddin? Bekas Menteri Besar Perak dan boneka DAP yang ditendang keluar oleh PAS Bahagian Kampar.

Sekarang, dalam usaha meningkatkan sokongan untuk calon Presiden tajaan DAP, Ahmad Awang, dia mengatakan Haji Hadi tak layak untuk menjadi Presiden PAS.

AKu petik dari portal pro pembangkang Malaysiakini:

Nizar yang juga bekas Menteri Besar Perak menyeru ahli PAS untuk menyokong Ahmad Awang yang menurutnya lebih layak dari Hadi sebagai pemimpin.

“Hadi boleh bercakap bahasa Arab, Ahmad pun boleh. Tapi Ahmad boleh bercakap Bahasa Inggeris, Hadi tak boleh”

Tu diaaaaa….

Kriteria utama untuk jadi Presiden PAS. Mesti boleh cakap Bahasa Inggeris!!

Aku rasa banyak negara dalam dunia ni pemimpinnya tak tahu cakap Bahasa Inggeris tapi maju juga negaranya.

Adakah kegagalan Hadi bercakao Bahasa Inggeris bermakna kepimpinannya lemah?

Bagaimana dengan Nik Aziz dulu? Hebat ke dia bertutur dalam Bahasa Inggeris? Tapi kepimpinannya tetap disanjung oleh ahli PAS.

Nampak sangat geng pro DAP dah takda modal, sampai isu Bahasa pun jadi kriteria penting nak jadi Presiden!!


Apa kecoh-kecoh ni Nizar Jamaluddin?

4 comments:

 1. Sy sebagai seorang rakyat Malaysia yang beragama islam dan berbangsa Melayu memberi sokongan padu pada parti pas, sy bersyukur kerana pas dan dap telah bercerai dan harapan sy agar pas juga akan keluar dari pkr. Sy juga menyeru semua rakyat Malaysia seperti sy, marilah kita sama2 bersatu memberi sokongan penuh pada pas, insyaallah jika kita bersatu kita boleh tendang terus parti dap dan pkr yg didalangi mossad / Israel..
  HIDUP ISLAM!!
  HIDUP ISLAM!!
  HIDUP ISLAM!!

  JOM JIHAD MENENTANG MUSUH ALLAH!!
  ALLAH SENTIASA BERSAMA KITA..

  ReplyDelete
 2. Sy sebagai seorang rakyat Malaysia yang beragama islam dan berbangsa Melayu memberi sokongan padu pada parti pas, sy bersyukur kerana pas dan dap telah bercerai dan harapan sy agar pas juga akan keluar dari pkr. Sy juga menyeru semua rakyat Malaysia seperti sy, marilah kita sama2 bersatu memberi sokongan penuh pada pas, insyaallah jika kita bersatu kita boleh tendang terus parti dap dan pkr yg didalangi mossad / Israel..
  HIDUP ISLAM!!
  HIDUP ISLAM!!
  HIDUP ISLAM!!

  JOM JIHAD MENENTANG MUSUH ALLAH!!
  ALLAH SENTIASA BERSAMA KITA..

  ReplyDelete
 3. Sy sebagai seorang rakyat Malaysia yang beragama islam dan berbangsa Melayu memberi sokongan padu pada parti pas, sy bersyukur kerana pas dan dap telah bercerai dan harapan sy agar pas juga akan keluar dari pkr. Sy juga menyeru semua rakyat Malaysia seperti sy, marilah kita sama2 bersatu memberi sokongan penuh pada pas, insyaallah jika kita bersatu kita boleh tendang terus parti dap dan pkr yg didalangi mossad / Israel..
  HIDUP ISLAM!!
  HIDUP ISLAM!!
  HIDUP ISLAM!!

  JOM JIHAD MENENTANG MUSUH ALLAH!!
  ALLAH SENTIASA BERSAMA KITA..

  ReplyDelete