Monday, June 20, 2011

NURUL IZZAH GELOJOH MAKAN BENDA HARAM???



Apa kecoh-kecoh ni Nurul Izzah?

Kelmarin aku pergi kenduri kahwin kat Pantai Ria, ternampak Nurul Izzah tengah syok melahap kat situ. Aku terkejut juga la, sebab tuan rumah tu AJK UMNO, tapi baik pulak dengan Nurul Izzah. Sedara kot?

Lepas tanya keluarga tuan rumah, baru lah terbongkar rahsia. Tuan rumah tak jemput Nurul Izzah pun!!! Dia  tiba-tiba muncul, lepas tu kecoh-kecoh macam dia VIP, terus sedap melantak kat meja tetamu khas. Padahal tetamu khas sebenar ialah Dato' Raja Nong Chik, Menteri Wilayah Persekututan & Kesejahteraan Bandar, merangkap Ketua UMNO Bahagian Lembah Pantai, yang pada masa itu baru sahaja nak beredar.

Tuan rumah tak sampai hati nak halau Nurul Izzah, jadi biarkan je lah dia makan. Mungkin dia kebulur, jadi bila nampak ada makanan, terus dia terpa!!

Isy isy isy.... Ko tak tahu hukum Islam ke Nurul?

Hukum makan kenduri tanpa jemputan

Apabila berkaitan dengan kenduri maka hanya orang yang dijemput oleh tuan rumah sahaja yang boleh datang kenduri tersebut. Maka jawabnya tidak boleh makan kenduri jika tidak dijemput datang.

Selama ni pun, aku memang selalu perasan, bila ada program kemasyarakatan kat Lembah Pantai, memang selalu si Nurul ni pakai langgar je, lepas tu berlagak macam dia VIP majlis, padahal penganjur tak jemput pun. Tapi kita kaya dengan budi bahasa, tak sanggup nak halau dia macam anjing kurap, padahal dia memang layak kena baling dengan selipar je!

Hati hati Nurul!! Selalu sangat makan makanan haram, nanti perut boleh jadi buncit macam Papa!!!

Apa kecoh-kecoh ni Nurul Izzah???

12 comments:

  1. ASSALAM BRO

    iKUT PERANGAI BAPAK DIALAH... TAHU HUKUM TAPI BEDAL AJE,,,, CARI MAKAN HA..HA.. BUNYI DALAM TWITTER ANWAR...

    ReplyDelete
  2. caya bro... Semut suka posting lu buat. Nanti Semut up kat blog Semut pulak...Best balun minah ni...dapat balun betul - betul pun best jugak...hehehe...

    ReplyDelete
  3. Siol la ko Semut. Apa yang balun betul-betul tu!

    heheh, bior betik minah ni datang tak bojomput! haram tuh!

    Pakatan Rakyat Demokrasi? Dalam PKR posting dalam Facebook pun kena buang parti!

    ReplyDelete
  4. Good info bro!...

    Hahaha !

    Muka tak malu, makan kenduri tapi tak dijemput.
    DOSA tu! tapi tak pa, Nik Aziz ada, boleh amponkan.


    AloQStaQ



    NOTA ++ : Bro, hang punya blog aku dah letak dalam bloglist aku, di SINI AloQStaQBlog ...

    Orait ...

    ReplyDelete
  5. hmm..bapak borek, anak rintik... anak ngn bapak sama jer perangai....muka x malu!!!

    ReplyDelete
  6. kehkehkehkeh..

    like father like daughter, haram pun dia baham!!! harami sungguh!!!

    Gua akan linkkan artikel ini.. zassss!!!

    ReplyDelete
  7. hehehe....
    menarik gak info ni bro....ambe pun nak linkkan artikel ni kat blog ambe...hehehe...

    ReplyDelete
  8. blh tompang semangkok.tenat amat minah ni..ropenye.cuba tanya ngan tuan rumah.dia ada bayor dak.maksud aku masa salam kokot tu dia bagi bape.klu kat tempat aku makan kat meja VIP paling kurang ufti salam kokot 200 rm.klu idak jgn ngada2 nak duduk dan mkn tempat tu.besar belanjer tuan umah utk set mkn dan tempat VIP tu.

    ReplyDelete
  9. Hahaha perasan bagus lah tu dia ingat dia sapa budak berhingus baru nak belajar bertakteh dah nak berlari melayu mudah lupa kata Tun tapi kami tak lupa jasa Tun tapi minah ni banyak menghasut dari berjasa

    ReplyDelete
  10. erk..takat buat cerita mcm ni je... takde gambar pun... len kali buat la video tuan cakap tak jemput ke ape... kemon la bro... ni stail cerita mgumpat org melayu zaman dulu... skg zaman it ma... kate kenduri kawin... mesti ade potograper... amik la gambar... aduh... buat fitnah dosaa besa wooo....

    ReplyDelete
  11. Alah lupadiri, kalau ada video ke, gambar ke, bukannya ko nak percaya. Kalau dah tertutup hati nak terima kebenaran, bukti apapun xkan diterima.

    Tgk Anwar tu, gambar ada, video ada, DNA pun ada, tapi penyokong totok dia masih tak percaya Anwar memang kaki liwat. Agaknya nak kena liwat dgn Anwar baru percaya kot.

    ReplyDelete
  12. setuju dengan ADI KENCANA...nanti dh tunjuk video nak pla 4org saksi,puak pembangkang ni bukan lehlayan sangat,layan org gila nanti kita pun ikut sama gila hu hu..

    ReplyDelete