Tuesday, November 12, 2013

SKANDAL RASUAH PAKATAN DI MAJLIS PERBANDARAN KAJANG MAKIN HANGAT!


Apa kecoh-kecoh ni Pakatan?

Sebelum ni beria-ia Pakatan mendabik dada kerana kononnya pentadbiran mereka bersih dan telus, tapi kini satu demi satu skandal Pakatan mula terbongkar.

Yang terkini ialah pergolakan di antara ahli majlis Pakatan di Majlis Perbandaran Kajang dengan Yang Dipertua MPKj, Datuk Hasan Nawawi.

Pada 23 Ogos 2013, 24 ahli majlis Pakatan mengemukakan undi tidak percaya terhadap pentadbiran MPKj kononnya wujud penyelewengan dan rasuah di dalam pentadbiran MPKj.

Pada 9 Oktober 2013, 24 ahli majlis Pakatan sekali lagi mengemukakan undi tidak percaya dan mendesak Datuk Hasan Nawawi berundur dari jawatannya sebagai Yang Dipertua MPKj.

Bila undi tidak percaya ini tidak diendahkan Hasan, semua ahli majlis mengambil tindakan memboikot semua  mesyuarat lembaga dan jawatankuasa sehinggalah Hasan dilucutkan jawatannya.

Isyyy… Ini isu besar ni… Pakatan kan selama ni mengaku mereka telus. Kalau dah sampai kesemua 24 ahli majlis kata ada penyelewengan dan rasuah, kerajaan Selangor mesti ambil tindakan!!

Apa tindakan Kerajaan Selangor terhadap pemberontakan ahli majlis Pakatan ini? Adakah mereka berpihak kepada ahli majlis Pakatan?

TAKDA!!!

Sehingga kini, peranan kesemua 24 ahli majlis termasuklah kelulusan belanjawan dan perancangan kelulusan dijalankan secara terus oleh Menteri Besar sendiri, Khalid Ibrahim. Secara ringkasnya, dakwaan penyelewengan oleh ahli majlis tak diendahkan langsung oleh Khalid Ibrahim, malah ahli majlis semua ditolak ke tepi.

Sebelum ini, EXCO Kerajaan Tempatan Datuk Teng Chang Khim cukup terkenal dengan kelantangannya membongkar penyelewangan dan rasuah yang kononnya dibuat oleh BN, tapi bila disoal tentang skandal rasuah dan penyelewengan di MPKj, langsung tak berani buka mulut. Tunduk je, bibir kena kunci tak boleh cakap.

Mengapa mereka tidak berani bertindak terhadap MPKj?

Sumber dalaman memaklumkan, Datuk Hasan Nawawi sendiri mempunyai bukti penyelewengan dan salahguna kuasa oleh sekurang-kurangnya 10 ahli majlis Pakatan di MPKj yang menyalahgunakan kedudukan mereka sebagai ahli majlis untuk mendapatkan pelbagai kontrak dari MPKj.

Sekiranya tindakan diambil terhadap Datuk Hasan, beliau akan membongkar semua penyelewengan yang dilakukan oleh ahli-ahli majlis Pakatan.

Maka terdiamlah Kerajaan Selangor. Nak buat macam mana? Kalau diam tak ambil tindakan terhadap Hasan, nanti mereka dituduh bersubahat dan membenarkan penyelewangan di dalam MPKj. Tapi kalau diambil tindakan, habislah terbuka semua pekung Pakatan. Malu besarlah Kerajaan Selangor bila rakyat dapat tahu ahli majlis Pakatan yang sepatutnya membela rakyat, rupanya cuma berminat nak membolot dan merompak wang hak rakyat!!

Sekarang ni dah hampir 3 bulan kemelut di MPKj berpanjangan tanpa sebarang penyelesaian.

Aku nak tengok, sampai bila Pakatan dapat selindung skandal penyelewengan dan rasuah ni. Bak kata pepatah, bangkai gajah takkan dapat ditutup dengan nyiru.

Apa kecoh-kecoh ni Pakatan?

p/s: Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh baca laporan ni dari FZ.com.


2 comments:

 1. Sy sebagai seorang rakyat Malaysia yang beragama islam dan berbangsa Melayu memberi sokongan padu pada parti pas, sy bersyukur kerana pas dan dap telah bercerai dan harapan sy agar pas juga akan keluar dari pkr. Sy juga menyeru semua rakyat Malaysia seperti sy, marilah kita sama2 bersatu memberi sokongan penuh pada pas, insyaallah jika kita bersatu kita boleh tendang terus parti dap dan pkr yg didalangi mossad / Israel..
  HIDUP ISLAM!!
  HIDUP ISLAM!!
  HIDUP ISLAM!!

  JOM JIHAD MENENTANG MUSUH ALLAH!!
  ALLAH SENTIASA BERSAMA KITA..
  BERTINDAK SEKARANG JANGAN BAGI SI KAFIR DAP DAPAT MENAWAN PUTRAJAYA,
  JIHAD FISABILLILAH.
  ALLAHUAKBAR..
  ALLAHUAKBAR..
  ALLAHUAKBAR..

  ReplyDelete
 2. Sy sebagai seorang rakyat Malaysia yang beragama islam dan berbangsa Melayu memberi sokongan padu pada parti pas, sy bersyukur kerana pas dan dap telah bercerai dan harapan sy agar pas juga akan keluar dari pkr. Sy juga menyeru semua rakyat Malaysia seperti sy, marilah kita sama2 bersatu memberi sokongan penuh pada pas, insyaallah jika kita bersatu kita boleh tendang terus parti dap dan pkr yg didalangi mossad / Israel..
  HIDUP ISLAM!!
  HIDUP ISLAM!!
  HIDUP ISLAM!!

  JOM JIHAD MENENTANG MUSUH ALLAH!!
  ALLAH SENTIASA BERSAMA KITA..
  BERTINDAK SEKARANG JANGAN BAGI SI KAFIR DAP DAPAT MENAWAN PUTRAJAYA,
  JIHAD FISABILLILAH.
  ALLAHUAKBAR..
  ALLAHUAKBAR..
  ALLAHUAKBAR..

  ReplyDelete