Saturday, April 13, 2013

ORANG KUAT PKR MENGAKU NURUL IZZAH TAK BUAT APA-APA DI LEMBAH PANTAI


Apa kecoh-kecoh ni Nurul Izzah, anak kesayangan Anwar Ibrahim?

Menjelang hari pengundian Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), PKR Lembah Pantai yang diketuai naib presiden parti itu, Nurul Izzah Anwar menerima tamparan hebat apabila seramai 210 ahli mengisytiharkan keluar parti hari ini.

Yang keluar tu pula bukan calang-calang orang. Salah seorang darinya ialah pencadang Nurul Izzah sendiri semasa penamaan calon pada Pilhan Raya Umum 2008, Norleha Ghani dan seorang lagi ialah Ketua Wanita PKR Cawangan Taman Bukit Angkasa, Rossimah Abu Bakar.

Norleha yang berjuang bersama PKR sezaman dengan bekas pengasas parti itu, Ng Lum Yong berkata, keputusan meninggalkan parti tersebut dibuat kerana sudah tidak yakin dengan perjuangan PKR selain kecewa dengan Nurul Izzah.

Malah dakwanya, orang seperti beliau dianggap PKR kawasan tersebut tidak diperlukan lagi kerana dikatakan ketinggalan zaman.

''Beliau (Nurul Izzah) tidak tahu bagaimana kami meninggalkan suami dan anak-anak di rumah semata-mata untuk membantunya semasa berkempen (2008). Kami bekerja kuat, malah menganggapnya seperti anak kami sendiri.

''Kami kesal kerana selepas beliau menang, kami dilupakan. Janji-janji yang dibuat kepada pengundi-pengundi tidak ditunaikan," katanya.

Norleha yang dikenali sebagai 'otai', dalam kalangan ahli PKR mendakwa, sepanjang lima tahun menjadi Ahli Parlimen Lembah Pantai, hanya akhir-akhir ini Nurul Izzah dilihat berjumpa dengan rakyat.

Malah,dalam tempoh itu, Noleha mendapati Nurul Izzah tidak memberi apa-apa sumbangan langsung kepada kawasan yang dimenanginya itu.

''Nurul Izzah tidak buat kerja dan tidak tahu buat kerja. Sebaliknya saya lihat, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin yang banyak berbakti kepada penduduk di sini.

"Beliau (Raja Nong Chik) tidak banyak bercakap tetapi kuat bekerja. Kalau Nurul Izzah pula, dia memang pandai bercakap sana-sini tetapi satu kerja pun tidak buat," katanya.

TU DIAAA NURUL!!

Kalau orang PKR sendiri dah mengaku Nurul Izzah memang tak buat kerja, malah melupakan semua janji-janjinya kepada pengundi selepas menang, takkanlah kita sebagai pengundi di Lembah Pantai masih lagi nak pilih calon yang cuma KUAT CAKAP, TAPI TAK KUAT KERJA?

Apa kecoh-kecoh ni NO ROLE?

No comments:

Post a Comment