Tuesday, January 1, 2013

PKR KANTOI LAGI CUBA FITNAH PDRM & DBKLApa kecoh-kecoh ni PKR?

Kawan-kawan semua tahu, PKR memang selalu buat pelbagai pendedahan sensasi yang berbaur fitnah. Dan yang terkini, PKR telah menghambur fitnah kepada PDRM dan DBKL.
Boleh baca sendiri fitnah dalam Malaysiakini:

'Kenapa bekas pegawai tinggi polis miliki flat kos rendah?'

PKR hari ini menuntut penjelasan daripada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bagaimana seorang bekas pegawai tinggi polis dapat membeli sekurang-kurangnya empat rumah pangsa kos rendah di Miharja di pusat bandar Kuala Lumpur.

Ketua biro hak pengguna PKR, Yahya Sahri mendakwa maklumat itu diperolehinya melalui carian hartanah dengan DBKL.

"Orang awam yang layak terutamanya yang tinggal di bandar terpaksa menunggu giliran tetapi pegawai polis ini yang turut memiliki aset lain dapat membeli flat kos rendah ini dengan begitu mudah," katanya.

Selepas melaporkan berita ini, susulan telah dibuat oleh pihak media dan terbukti dakwaan ini fitnah belaka!


Checks find ex-top cop not owner of Miharja flats

Checks with Kuala Lumpur City Hall (DBKL) have found that four low-cost flats in Miharja are not owned by any notable former high-ranking police officer, as claimed by PKR.

Malaysiakini's assessment rate searches with DBKL on the four properties last week following a press conference by the opposition party on the matter showed that they are owned by nondescript individuals.
 

Kantoi lagi PKR!

Mula-mula si Yahya Sahri ni kata dia dah semak dan memang sah flat kos rendah tu dimiliki oleh bekas pegawai tinggi polis.

Tapi lepas semakan semula dibuat oleh media, didapati tiada langsung nama sebarang bekas pegawai tinggi polis memiliki flat kos rendah tersebut seperti yang didakwa Yahya Sahri.

Macam mana tu Yahya Sahri?

Kau semak senarai hartanah mana sampai boleh silap besar macam tu sekali?

Nampak sangat kerja PKR cuma buat fitnah.  Dah la suka buat fitnah, lepas tu nampak sangat pulak bohongnya.

Apa kecoh-kecoh ni PKR? 

No comments:

Post a Comment