Friday, December 28, 2012

NARAZA KELENTONG JE RUPANYA PASAL KENA CULIK!


Aksi pelakon pembantu lelaki terbaik selepas kononnya diselamatkan Ketua Polis Maran dari diculik. Pasal apa pelakon pembantu je? Sebab pelakon lelaki terbaik Anwar Ibrahim dah gondol dulu!

Apa kecoh-kecoh ni Naraza Muda?

Eh, siapa Naraza Muda ni? 

Ooooh, Ketua Penerangan Persatuan Anak-Anak Peneroka Kebangsaan (Anak), sebuah NGO pembangkang. 

Apa kelentong si Naraza ni?

Si Naraza ni kata, dia ditahan dan diikat kedua tangannya oleh pihak yang menghalang laluan konvoi Kembara Oren Selamatkan Felda di Felda Kampung Awah, Maran, Pahang, Sabtu lalu.

Katanya, keadaan hanya kembali reda apabila Ketua Polis Daerah Maran, Pemangku Superintendan Sulaiman A Hamid campur tangan dan mengarahkan Noraza yang ditahan selama 15 minit di sebuah pondok, dilepaskan.

Tetapi kenyataan Naraza disangkal oleh Ketua Polis Daerah Maran, Pemangku Superintendan Sulaiman A Hamid dalam kenyataan disiarkan Sinar Harian semalam yang berkata, pihaknya tidak menerima apa-apa laporan mengenai kejadian itu.

"Tidak ada sebarang kekecohan serius sepanjang kembara itu di Felda Kampung Awah, Jengka 23 dan Jengka 11," pegawai polis itu dipetik sebagai berkata.

Presiden Persatuan Anak-Anak Peneroka Kebangsaan (Anak), Mazlan Aliman juga tidak tahu menahu kejadian yang membabitkan Ketua Penerangan persatuan itu. Menurut Mazlan, beliau setakat ini belum dimaklumkan apa-apa oleh mana-mana pihak mengenai kejadian itu.

Haiiiii... Macam mana ni Naraza? Kau kata kau diselamatkan oleh Ketua Polis Daerah Maran, tapi Ketua Polis cakap peristiwa tu tak terjadi pun! Malah satu laporan polis pun tak dibuat tentang perkara tu!

Kalau betullah kau kena tahan dan ikat sampai kena diselamatkan oleh Ketua Polis Maran, mestilah ada saksi, mestilah puak-puak kau akan ambil gambar dan video kau diselamatkan, mesti puak-puak kau akan buat laporan polis! Tapi pasal apa takda apa-apa buktipun kau diculik? Setakat gambar posing sorang-sorang, aku pun boleh buat sendiri!

Lepas tu kalau benda besar macam ni terjadi, takkan kau tak maklumkan Presiden sendiri pasal benda ni? Mazlan Aliman memang cukup suka buat kecoh kalau ada isu-isu sensasi, tapi dia sendiri terpinga-pinga bila ditanya wartawan tentang kes penahanan kau ni.

Bila didesak oleh wartawan kerana terlalu banyak percanggahan dalam cerita fantasi kau, ini je respon yang kau mampu beri?

Ketua Penerangan Persatuan Anak-Anak Peneroka Kebangsaan (Anak), Naraza Muda menyerahkan kepada peguamnya untuk bertindak berhubung insiden beliau ditahan dan diikat semasa konvoi Kembara Oren di Felda Kampung Awah, Sabtu lalu.

"Hal itu saya sudah serahkan kepada peguam," katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Laporan polis pasal kena culik pun kau tak buat, habis tu kau nak serah pada peguam nak buat apa? Macam mana polis nak buat siasatan kalau laporan polis tak ada?

Aku rasa dia serah pada peguam sebab takut disaman oleh Ketua Polis Maran kerana membuat fitnah yang membabitkan nama baik Ketua Polis tu sendiri.

Aku rasa dia serah pada peguam sebab takut disaman oleh penduduk Kg Awah yang berang kerana difitnah menculik Noraza.

Ooooh, sekarang bila dah kantoi buat fitnah, baru tahu takut ya? Pandai pulak menyorok belakang bayang peguam sebab takut kena saman!

Apa kecoh-kecoh ni Naraza?

No comments:

Post a Comment